Restauracja Stary Dom Zdrojowy słynie z dań przygotowywanych z lokalnych, najwyższej jakości produktów, nawiązujących do tradycji regionu. W restauracji wypiekane są różnorakie chleby, rozpoznawane i cenione w bliższej i dalszej okolicy. Znakiem KARATING wyróżniono:
- Chleb powszechny
- Chleb Pan Żytko
- Ziarnuch
- Leśnik
- Francuz
- Pani Chałka
Chleb powszechny – pszenno-żytni bochenek stołowy o dobrze wypieczonej, chrupiącej skórce i delikatnym, miękkim wnętrzu pełnym małych dziur.
Chleb Pan Żytko – stuprocentowy chleb żytni, o bogatym, karmelowym smaku. Jedyny chleb, którego wytwórcy nie sprzedają prosto z pieca, bo wedle sztuki piekarskiej, zanim trafi w ręce konsumenta, powinien odleżeć choć kilka godzin.
Ziarnucha – żytni, razowy, naszpikowany ziarnami (słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, babka płesznik) chleb. Ceniony nie tylko przez osoby dbające o linię.
Leśnik – żytnio-pszenny chleb, który długo utrzymuje świeżość. Zwany leśnikiem, ze względu na okręgi z mąki, które zdobią bochenek, a które przypominają słoje drewna.
Francuz – elegancki chleb, który dotrzymuje kroku światowym trendom. Wyrabiane ręcznie, owalne lub okrągłe bochenki, mają delikatny, pełen dziur miękisz, zamknięty w grubej, chrupiącej skórce. Chleb Francuz przypomina rustykalne bagietki z wiejskich, francuskich lub włoskich piekarni.
Pani Chałka – elegancka, maślana chałka zazwyczaj pleciona z czterech pasm. Swój delikatny smak zawdzięcza pszennemu zakwasowi, pełnemu mleku, jajkom i prawdziwemu masłu. Bywa, że do ciasta wpadną rodzynki lub suszona żurawina, a nawet szafran lub kardamon. Niekiedy pieczona z kruszonką. Doskonała do żydowskich potraw, np. gęsich pipków (gęsich żołądków w sosie winno-cebulowym) lub klasycznie - z wiejskim masłem i domowymi konfiturami.