„Gorlickie Białe” to półwytrawne wino produkowane w tradycyjny sposób w małej rodzinnej winnicy – Winnicy Bucze, malowniczo położonej w Bystrej w powiecie gorlickim, na granicy Pogórza Ciężkowickiego u stóp Beskidu Niskiego. Dzięki kupażowi dwóch win pozyskanych ze szczepów Solaris oraz Cserszegifűszeres zyskuje świeży aromat i przyjemny zapach. Całość wieńczy kwasowość, pozwalająca zachować orzeźwienie oraz lekkość.
Proces wytwarzania wina składa się z kilku kluczowych etapów, które obejmują zbiór winogron, fermentację, dojrzewanie i butelkowanie.
Solaris – to biały szczep winorośli, który jest znany ze swojej odporności na choroby i zdolności do dojrzewania w chłodniejszych klimatach. Został wyhodowany w Niemczech przez Instytut Badawczy w Geisenheim jako krzyżówka odmian Merzling i GM 6493.
Cserszegifűszeres – to szczep winorośli pochodzący z Węgier. Został wyhodowany w 1960 roku przez KárolyaBácskai w winnicy Keszthely, jako krzyżówka odmian IrsaiOlivér i RoterTraminer. Wino charakteryzuje się aromatami: jabłek, owoców cytrusów, mango, muszkatu oraz kwiatów.